sâmbătă, 14 mai 2011

Unde este Limpa filozofica de care m-am indragostit?



Ma intorc, dupa cea mai lunga si dureroasa absenta din istoria site-ului cel mai important din viata mea, cu o nostalgie. Nostalgia timpului pierdut. Dar nu pierdut in sensul ca a fost irosit ci pierdut in sensul ca nu se va mai intoarce, in sensul ca nu va mai putea fi reconstruit. Din ce pricina nu va mai putea fi reconstruita profunzimea si vastitatea dezbaterilor de pe site-ul de care m-am indragostit? Pentru ca insisi utilizatorii si-au pierdut profunzimea si vastitatea gandirii si a intereselor. Nu mai considera nimeni esential pentru spiritul lui sa scrie un blog pe site. Nici pentru buna dispozitie generala nu mai scotoceste nimeni in adancurile originalitatii sale vreo "gaselnita" de care sa se bucure sute de prieteni. Nu se mai gaseste cineva sa vina cu o idee geniala pe care sa o dezbata impreuna cu altcineva zile in sir, in virtutea artei argumentatiei pure sau pragmatice.
Numele Limpa a murit, dar de ce a murit si spiritul ei?
Imi amintesc ( si mai sunt vreo doi supravietuitori care pot sa-si aminteasca) o veche meditatie de-a mea pe baza unui citat al nu mai stiu carui englez pe care l-a uitat si bunicul Google :

"When the last soul's drawn, only the spirit survive . - "Cand sufletul moare numai spiritul supravietuieste".
Cine se mai incumeta azi sa-l traduca?
Cine se mai incumeta sa filozofeze asupra lui?
Cine constata ca transcrierea si traducerea mea sunt oarecum gresite ?
Cine are propria parere asupra sufletului si asupra spiritului omului si al omenirii?
Las intrebarile deschise, doar doar se va gasi cineva sa stearga praful de pe spiritul filozofic al Limpei de care m-am indragostit in alt timp , in alta vara fierbinte.

Aveti grija de spiritul vostru, cand sufletul nu va mai fi , numai semnele lasate de spirit vor mai ramane, asa cum ramane impresia Aurorei Boreale asupra privitorului!!!

pic
Ufff...cam greu cu caldurile astea,cu criza...uneori uitam sa traim,alteori nu mai simtim...si totul e praf...

Bine ai revenit!

#4, 15.07.2010 - 14:04, Utilizator cu poza margarelas


una "fortuna" lacrima !!!!!

#3, 15.07.2010 - 10:50, Utilizator cu poza martin72


pic
Nu mai avem nici chef si nici timp de asemenea subiecte .
Nu poti filozofa cu burta goala !

#2, 15.07.2010 - 09:16, Utilizator cu poza bizonul


pic
Bloguri serioase, filosofice?Oare nu ai vazut schimbari esentiale in structura gandirii utilizatorilor nostrii? Oare nu vezi ca numai blogurile de scandal au succes? Oare nu vezi ca prietenii toti au plecat tristi,ca nu mai au ce citi? Ce si cine sa mai uita la un blog cu continut?Nu te mai citeste aproape nimeni,am devenit indiferenti,posaci,individualisti.Cativa prieteni rataciti pe cararile Zangului,mai vin,mai arunca un ochi,noteaza din datoria de prieten,sau din dorinta de a-i intoarce vizita la blogurile lor.Nu mai vad sinceritate, nu mai vad prietenie,nu mai exista comuniune de idei.Exista bataie la topul pozelor,dar poate e normal pentru un tanar,De ce sa scrii bloguri serioase?E vara, e soare, lumea vrea destindere,vrea prieteni sau relatii de scurta sau mai lunga durata.Fiecare in parte si toti impreuna,vrem sa gasim acea admiratie,prietenie sau dragoste,care nu este usor s-o gasesti in real,neavand posibilitatea sa socializezi asa repede.
In concluzie intrebarile tale filosofice,sa mai astepte putin,sa se termine vacanta, oamenii sa se gandeasca la lucruri profunde si serioase,si ceea ce mi-as dori cel mai mult,sa se gandeasca prietenii nostri la reintoarcere grabnica pe site.Pentru ca stiu ca iubesc acest sait si nu le este indiferenta soarta lui.Si oamenii s-au schimbat, s-au transformat.Cea mai vie pilda,esti tu.Cred ca Furtinica,a ramas doar in inima zbuciumata de indoieli a unora,dar ii asigur de schimbarea ta totala!!!!
Iertare pentru pledoarie,dar si eu sufar..........

#1, 15.07.2010 - 07:39, Utilizator cu poza Marylaadam

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu